Aktuális

Ez történik ma, Majka szülinapján

Budapesten szombat reggel 05:26-kor kel fel a Nap és 20:13-kor nyugszik. Majka szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 05.

Ezen a napon:

1532-ben I. Szulejmán megkezdi Kőszeg ostromát. 1914-ben az Osztrák–Magyar Monarchia hadat üzen Oroszországnak. 1960-ban Burkina Faso, a korábbi Felső-Volta függetlenné válik Franciaországtól. 1979-ben Majka műsorvezető-zenész szülinapja. 2004-ben a törökbálinti petárdaraktár-robbanás. 2007-ben álarcos fegyveresek elrabolnak 4 értékes képet a nizzai szépművészeti múzeumból.

majka, Műsorvezető, zenész, színész
Majka, műsorvezető-zenész

A nap mottója:

Az optimizmus az a hit, amely elvezet a sikerhez.”

Bruce Lee

Névnap:

Augusztus ötödike Krisztina, Ábel, Abélia, Abelina, Áfra, Afrodita, Afrodité, Árven, Emőd, Hargita, Havaska, Hófehérke, Kriszta, Krisztabella, Krisztiána, Krisztin, Lamine, Lúciusz, Manon, Mária, Nóna, Oszvald, Oszvalda, Ozsvát, Őzike, Páris, Peregrina, Szalvátor, Tinka, Viátor, Zebadiás és Zebulon napja.              

Augusztus 5-én született:

Faragó Tamás magyar olimpiai bajnok vízilabdázó, Marine Le Pen francia politikus, Dukai Regina modell-énekesnő, Nikša Dobud horvát vízilabdázó, Fluor Tomi énekes, Federica Pellegrini olasz úszónő és Majka műsorvezető-zenész.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma túlnyomóan napos, csapadékmentes időre van kilátás, mérsékelt keleties széllel, 16, 22 fokos minimum- és 31, 36 fokos maximum-hőmérséklettel.

Napi horoszkóp:

A Szűz jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “A nagy melegben egy kicsit nehezebben forognak a gondolataid, de szerencsére szombaton nem is kell túlgondolkodnod a dolgokat. Ma elég, ha mindent ösztönösen csinálsz, és elég, ha minden helyzetben a megérzéseidre hallgatsz.”

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top