Aktuális

Megölte a 19 éves gondozóját egy állatkerti medve Svédországban

Súlyos sérülésekkel vitték kórházba, de már nem tudták megmenteni azt az állatkerti gondozót, akire medve támadt Európa egyik legnagyobb ragadozóparkjában, a Svédország középső részén fekvő Orsa Rovdjursparkban.

A 19 éves férfi pénteken az egyik üres medvekarámot takarította, amikor megtámadta egy barna medve, amelyik a kerítés alatt ásott magának utat – közölte a rendőrség szóvivője. A férfi kilétét nem fedték fel, csupán annyit közöltek, hogy a medve harapása okozta sérülésekbe halt bele.

A látogatók egy csoportja, amelyik a karámon belül tartózkodott, hogy megtapasztalja, milyen az állatgondozók élete, látta a támadást, megrázta őket az eset, ám közülük mindenki sértetlen maradt. Ők kimenekültek a karámból, amikor a medve megtámadta a gondozót.

Az állatkertet délutánra bezárták, a kétéves barna medvét elaltatták.

Az Orsa Rovdjurspark Stockholmtól mintegy 330 kilométerre északnyugatra fekszik, az északi féltekén élő ragadozóknak, köztük medvéknek, farkasoknak, tigriseknek és hiúzoknak ad otthont. A parkot 1986-ben nyitották meg, területe eléri a 325 ezer négyzetmétert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top