Aktuális

Ez történik ma, Udvaros Dorottya szülinapján

Budapesten péntek reggel 05:25-kor kel fel a Nap és 20:14-kor nyugszik. Udvaros Dorottya szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 04.

Ezen a napon:

1903-ben megválasztják X. Pius pápát a katolikus egyház vezetőjévé. 1944-ben a Gestapo felfedezi azt az amszterdami búvóhelyet, ahol Anne Frank és családja rejtőzik. 1954-ben Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznő szülinapja. 1977-ben Franciaország bekapcsolódik a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozását célzó egyezmény kidolgozásába. 2000-ben Göncz Árpád köztársasági elnök tízéves államfői tevékenységét befejezve a tisztséget Mádl Ferencnek adja át. 2007-ben elindul az amerikai Phoenix űrszonda a marsi élet kutatása céljából.

Udvaros Dorottya színésznő
Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznő

A nap mottója:

Ha olyat akarsz elérni, amit még soha, akkor úgy kell dolgoznod érte, ahogy még soha.”

Hosszú Katinka

Névnap:

Augusztus negyedike Domonkos, Dominik, Dominika, Dominka, Domokos, Domos, Döme, Dömös, Indra, Kerubina, Nedda és Törtel napja.              

Augusztus 4-én született:

Bodó Andrea olimpiai bajnok tornász, Korniss Péter Kossuth-díjas fotográfus, Demszky Gábor politikus, Barack Obama, az USA egykori elnöke, Mester Tamás zenész, Babos Ádám magyar tornász és Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművésznő.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma napos idő várható gomolyfelhőkkel. Északon egy-egy helyen kialakulhat zápor, esetleg zivatar. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 20 és 25, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Napi horoszkóp:

A Skorpió jegyűek számára ezt mondja a pénteki horoszkóp: “Olyan gyorsan zajlanak az események, hogy amire észbe kapsz, addigra már mindennek vége. Ha ma bele akarsz szólni az eseményekbe, akkor ne bambulj el, és ragadj meg minden alkalmat.

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top