Aktuális

Kamera rögzítette, ahogy maszkban, fegyverrel kirabolnak egy pécsi trafikot

Alig fél perc kellett annak a férfinak, aki fegyverrel vagy legalábbis egy annak látszó tárggyal besétált egy pécsi trafikba, majd kirabolta azt. Az eladónak nem esett baja, a rendőrség keresi a biztonsági kamerák által rögzített videón is látható elkövetőt.

Egy pécsi dohánybolt biztonsági kameráinak felvételein jól érhető hanggal a rablás teljes egésze látható, így az is dokumentálva van, hogy a trafik kirablása bő fél perc alatt megtörtént (persze a felvételek össze vannak vágva, de így sem lehetett több a bűncselekmény egy percnél).

Az elkövető augusztus 2-án, este tíz óra körül fegyverrel vagy egy annak látszó tárggyal besétált az üzletbe, előbb jó estét kívánt, majd követelte a szajrét. “Ide a pénzt, de nagyon gyorsan! Nem akarok balhét” – fogalmazott, miközben az eladóra szegezte a fegyverét. Utóbbi egy zacskóba ürítette a pénztárgép tartalmát, a rabló pedig ezt követően azonnal távozott. Az eladó nem sérült meg. 

Az elkövető a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 25-30 év körüli, körülbelül 165-170 centiméter magas férfi. A rabláskor sötétkék maszkot, sötétkék kapucnis pulóvert és sötétszürke melegítőnadrágot viselt.

A rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés a mostani eset és a június 7-én, valamint a július 18-án elkövetett trafikrablások között.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06 72  504 400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06 80 555 111 zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H–Cs:  8–16;  P:  8–13) a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top