Aktuális

Egyszerre távozik 40 oktató a Műszaki Egyetem egyik karáról

2017 szeptemberétől közel 40 oktató távozik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karáról (BME GTK). Távozásukat hivatalosan eddig nem indokolták meg.

Az intézmény hallgatói képviselete az oktatók távozását a honlapján közölte (cikkünk írásakor az oldal nem elérhető), amelyben azt is hozzátették, hogy a távozók más felsőfokú intézményben folytatják munkájukat, ugyanakkor számos új oktató is érkezik a BME GTK-ra. 

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a hallgatói képviselet azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt hetekben egyeztetések indultak a testület bevonásával arról, hogy a kar és a távozó oktatók közötti megállapodás keretei között biztosított legyen a gördülékeny oktatás, különös tekintettel a projektfeladatokra, szakdolgozatokra, diplomamunkák konzultációjára.

A közlemény szerint az oktatók igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, “hogy a hallgatók minél kevesebbet érezzenek az átalakulások esetleges hatásaiból, de nem adnak pontos magyarázatot a tömeges távozásra”.

A HVG múlt heti számában arról írt, hogy az ELTE jövőre induló Gazdálkodástudományi Kara komoly konkurenciát jelenthet a BME számára, és a távozó tanárok közül valószínűleg sokan az ELTE-n folytatják tovább a munkát. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top