Aktuális

Tinik raboltak ki egy 90 éves nénit Budapesten

Az egyik elkövető egy 12 éves lány.

Egy 12 éves lány és két társa – egy 15 éves fiú és egy szintén 15 éves lány – 2015. március 21-én az V. kerület, Szent István körúton figyelt fel egy 90 éves nénire. Együtt elhatározták, hogy a sértett vállán lévő, oldalához szorított táskát akár erőszakkal is megszerzik.

A fiatalok közül ketten – a 12 éves lány és 15 éves fiú társa – követni kezdték az idős asszonyt, majd a 12 éves lány mögé lépett, hátulról megragadta a táskáját, és annál fogva nagy erővel a földre rántotta az időskorú nőt. A rántás következtében a néni arccal a földre esett, és az eséstől szerzett sérülésekkel járó fájdalomérzet miatt elvesztette az eszméletét. A fiatalkorú lány ezután – a cselekményét végig a közelből szemmel tartó – társával együtt elfutott a helyszínről.

A sértett táskájában 5.000 forint készpénz és egy napszemüveg volt. Az okozott kár nem térült meg, mivel a tinik a cselekményt követően a pénzt elköltötték.

Az idős nő agyrázkódást, arcsérüléseket és felkarcsonttörést szenvedett. Utóbbival összefüggésben maradandó testi fogyatékosságot és ehhez kapcsolódóan súlyos egészségromlást szenvedett el.

A fiatalkorú elkövetőket a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a fenti cselekmény miatt csoportosan, a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja.

A 12 éves vádlottal szemben a törvény szerint csak intézkedés alkalmazható, ezért az ő vonatkozásában javítóintézeti nevelés elrendelésére tett indítványt az ügyészség. Két 15 éves társával szemben – akik a vád szerint a fenti eseten túlmenően egy másik rablást is elkövettek – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top