Aktuális

A szemtanúk másként látják az Aquaworldben történt halálesetet

Bár a szakértői vizsgálatok elvileg arra az eredményre jutottak, hogy a budapesti Aquaparkban meghalt 74 éves férfi már csúszás közben elvesztette az eszméletét, szemtanúk szerint a férfi igenis eszméleténél volt a vízbe érkezésekor. Szerintük másként történt a haláleset, mint ahogy az eleinte kommunikálva volt.

Mint ahogy megírtuk: a 74 éves férfi szerda délután még elrugaszkodott az ötemeletnyi magasságból startoló, Kamikaze elnevezésű csúszdáról a káposztásmegyeri Aquaworldben, de már eszméletlen állapotban érkezett meg a medencébe. Nem tudták a helyszínen újraéleszteni.

A hivatalos közlemény szerint a helyszíni orvosszakértői vizsgálatok során megállapították, hogy a 74 éves férfi szívinfarktust kapott csúszás közben, és eszméletlen állapotban ért a csúszda aljára. Azt is megállapították, hogy technikai hiba, emberi mulasztás nem történt a helyszínen. Ugyanakkor most több szemtanú is jelezte Facebookon – olyanok is, akik saját állításuk szerint pár méterről nézték végig a balesetet –, hogy szerintük nem teljesen így történt a haláleset – szúrta ki az Index. 

Az egyik szemtanú nyilvános posztban írja: nem igaz, hogy eszméletlenül érkezett a férfi medencébe. “Csak épp senki nem vette észre, hogy nehezére esik a part felé venni az irányt, vélhetőleg rosszul van. Próbált kijönni, a csúszdán a sorban őt követő személy teste teljes felületével, robbanásszerű erővel érkezett a férfire, aki ennek az ütésnek a következtében vesztette el eszméletét.” 

A szemtanú azt is hozzáteszi, hogy a férfi nem kapott megfelelő segítséget azonnal, állítása szerint lassan reagáltak a strandon dolgozók, és csak 15 perc után került elő egy defibrillátor, amiben nem működött az akkumulátor. Posztja alatt több, magát szintén szemtanúnak valló ember erősíti meg vagy azt, hogy a férfi a vízbe érkezésekor még eszméleténél volt, vagy azt, hogy nem kapott megfelelő segítséget.

Az Index megkereste az Aquaworldöt a kommentekkel kapcsolatban, ahol azt válaszolták, hogy már készül a strand részletesebb nyilatkozata az ügyben. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top