Aktuális

Ma este kiderül, kit vettek fel egyetemre, főiskolára

Ma este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A diákokat idén is várják a Pont Ott Partira, a főváros XI. kerületében.

Várhatóan szerda este nyolckor hirdetik ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még ma este SMS-ben értesítést is kapnak az eredményekről.

A besorolási döntés – amely tartalmazza, hogy mely képzésen kezdheti meg a tanulmányait a felvételiző szeptemberben – augusztus 5-től az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, és erről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap majd.

Az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során

  • 105 868-an jelentkeztek,
  • 15 százalék egyetlen képzést,
  • 17 százalék két képzést,
  • 39 százalék három képzést,
  • 29 százalék pedig négy vagy több képzést jelölt meg.

A megjelölt képzések száma átlagosan 3,3, ami megegyezik a 2016-os értékkel.

A jelentkezők döntő többsége, mintegy kétharmada (67 százalék) alapképzést, 17 százaléka a mesterképzést választotta első helyen. A képzési területek között a gazdaságtudományok, a pedagógusképzés és a műszaki képzési területek voltak a legnépszerűbbek.

A hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti helyszíne a fővárosi Rio Budapest lesz. A diákokat koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top