Aktuális

Féltékenységből tüzelt a siófoki ámokfutó

Kiderült, mi volt a szerdán egy siófoki áruháznál gázpisztollyal lövöldöző elkövető indítéka. Megsebesített áldozatát a férfi már nagyon régóta követte, az ámokfutó vélhetően féltékenységből támadt.

Böröndy László szerdán Siófokon lőtt sebekkel a kórházban kötött ki, miután valaki az egyik áruház mellett gázpisztollyal rátámadt. Az áldozat a Blikknek mesélte el részletesen a történteket. 

Mint mondja: egy ideje már feltűnt neki, hogy bárhová is ment, mindig követte őt egy autó. Ez történt szerdán is, amikor azonban a sofőr már nemcsak követte, hanem üldözni is kezdte Böröndyt. “Menekültem, nem törődve a KRESZ szabályaival, mert nagyon megrémültem. A rendőrségre akartam hajtani, odáig azonban már nem jutottam el” – elevenítette fel a férfi. Egy áruház parkolójába hajtott be, ahol kiugrott a kocsijából. 

Nem számított rá, hogy az ámokfutó fegyvert fog rá, és meg is húzza a ravaszt. Bár a támadó nem éles fegyverrel, csupán gázpisztollyal lőtt, Böröndyt így is megsebesítette a karján és vesetájékon, a karján átszakadt egy izom is, az áldozat napokig feküdt a kórházban. 

A férfi szerint a fegyveres a volt felesége új barátja, aki vélhetően féltékenységből támadt rá, holott azt mondja, hogy ő semmiféle okot nem adott a féltékenységre.

A Siófoki Rendőrkapitányság súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást F. M. somi lakos ellen, aki szabadlábon védekezhet – közölte Orbán Zoltán, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lappal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top