Aktuális

Újabb erdőtüzek pusztítanak Portugáliában

A 62 halálos áldozatot követelő erdőtüzek után alig egy hónappal újra lángokban áll Portugália középső része. A tűzvészt 2300 tűzoltó próbálja megfékezni.

Alig egy hónappal a 62 halálos áldozatot követelő tűzvész után Portugália középső része újra lángokban áll. Több mint 2300 tűzoltót vezényeltek a térségbe, az erős szél miatt azonban az oltási munka elhúzódhat – számolt be Patricia Gaspar, a polgár védelem egyik szóvivője. A szóvivő azonban nyugalomra intette a térségben tartózkodókat.  

Újabb erdőtüzek pusztítanak Portugáliában

A régióban több helyszínen próbálják megfékezni a tüzeket, az egyik legsúlyosabban érintett terület Castelo Branco régió Serta települése, ahol 800-nál is több tűzoltó küzd a lángokkal. Televíziós felvételek szerint munkájukat a helyi lakosok próbálják segíteni, saját öntözőslagjaikkal oltva a lángokat.

Alig 150 kilométerre innen, Coimbra mellett több mint 600 tűzoltó dolgozik egy másik tűzvész megfékezésén egy olyan területen, amelyet rendkívül könnyen lángra kapó eukaliptuszfák borítanak. 

Portalegre térségében két falut fenyeget közvetlenül egy vasárnap délután keletkezett tűz.

A június közepi nagy kiterjedésű tűzvészben 62-en vesztették életüket, és több mint 200-an szenvedtek sérüléseket a Lisszabontól 200 kilométerre fekvő Pedrógao Grande település közelében

A tragédia után erdőgazdálkodási reformot hagytak jóvá, amelynek értelmében fokozatosan próbálják visszaszorítani az ország területén a rendkívül gyúlékony eukaliptuszfák számát. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top