Aktuális

Megharapta a buszsofőrt a megvadult férfi

Akár 15 évet is kaphat a buszsofőrre támadó férfi.

Egy 38 éves román férfi tavaly november 25-én késő este a második ajtón próbált felszállni az egyik helyi járatú buszra Győrben, ezért a buszsofőr megkérte, hogy az első ajtón szálljon fel, és mutassa a jegyét. Mivel a menetjegyen lévő több lyuk miatt az egyértelműen érvénytelen volt, a buszsofőr felszólította a vádlottat egy új jegy vásárlására vagy a busz elhagyására írja a Kisalföld az ügyészség közleménye alapján.

A terhelt ezen feldühödött, benyúlt a vezetőfülkébe, és a buszsofőrt mellényénél fogva megrángatta, őt szembe köpte és obszcén szavakkal illette. Ekkor a buszsofőr a fülkéből kiszállva az ajtó felé mutatva próbálta elküldeni a vádlottat, aki előbb le akarta rángatni a buszsofőrt a buszról, majd a sértett felemelt kezének hüvelykujjába harapott, és azt addig nem is engedte el, míg mindketten le nem jutottak a buszról. A vádlott ezt követően elfutott a helyszínről.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az ujján, azonban a harapás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló ín- vagy ízületi sérülés okozására is.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt. Az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben akár 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top