Aktuális

Rengeteg szánhúzókutya kerülhet utcára, ha nincs segítség

Az Összefogás A Szánhúzókért Alapítvány segítséget kér. A kutyamenhelynek nincs pénze az állatok gondozására, és hatalmas a tartozásuk egy nagylelkű állatorvos felé. Ha nem kapnak gyorsan anyagi segítséget, szánhúzóik utcára kerülhetnek.

Kilátástalan helyzetbe került a pomázi székhelyű Összefogás A Szánhúzókért Alapítvány. Július elsején már írtak egy segélykérő levelet potenciális adományozóiknak, ám az aktuális havi költség 600 ezer forint, és ennek a pénznek csak a töredéke jött össze civil támogatásból.

Rengeteg szánhúzókutya kerülhet utcára, ha nincs segítség

Mint ahogy Facebookon írják: nemhogy a havi kiadásokat nem tudják fedezni, de majdnem kétmilliós adósságuk is van egy nagylelkű állatorvos felé, aki folyamatosan kezeli, illetve karanténozza a rászoruló szánhúzókat. A kutyák megfelelő tartása és gondozása rengeteg pénzt igényel: a pénz az oltásra, chipekre, ivartalanításra, szívféreg szűrésre, szívféreg kezelésre, röntgenre, és egyéb állatorvosi ellátásokra megy el, és akkor még az etetésről nem is esett szó.

A menhely ezért ismét az emberek segítségét kéri, hátha adományaikkal ki tudják még húzni őket a csávából, és nem kerülnek a szánhúzókutyáik az utcára.

Posztjukban egyúttal egy fontos, meggondolandó dologra is felhívják a figyelmet: azt írják, hogy az örökbefogadók nagy részének eszébe sem jut még egy jelképes adományt sem adni az örökbefogadáskor. Mintha megfeledkeznének arról, hogy az új kutyájuknak addigi jelentős, sokszor akár fél milliós költségeit valakinek korábban ki kellett fizetnie. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top