Aktuális

Lehet, hogy hamarosan fizetni kell a Facebook-hírekért

Ha a híreket általában a közösségi oldalon nézed, akkor nincs szerencséd, lehet, hogy változtatnod kell a szokásaidon, ha nem akarsz érte fizetni. Az oldalt működtető cég ugyanis előfizetői szolgáltatás bevezetését fontolgatja.

Nemsokára elkezdik az előfizetés alapú hírszolgáltatást tesztelni, mondta el Campbell Brown, a Facebook hírpartnerségi részlegének vezetője a New York-i Digital Publishing Innovation Summit keretei között. Így létrejöhetne egy hírfogyasztási plafon, amit elérve már csak azok böngészhetnék tovább a híreket, akik előfizetéssel rendelkeznek. Akik nem akarnak ezért fizetni, azoknak csak korlátozott darabszámú – vélhetően tíz – cikk elolvasására lenne lehetőségük egy adott időtartam alatt.

Amerikában ez már nem okozna nagy megrázkódtatást, mert jelenleg is több médiavállalat kísérletezik hasonló megoldással, vagy használ már ilyen lehetőséget. Mint például a The New York Times, a The Washington Post és a Los Angeles Times, ők ugyanis már bevezették az angolul metered pay néven ismert korlátozást. Így tartalmaik továbbra is ingyenesen hozzáférhetők, de az, hogy egy felhasználó hány cikket nézhet meg anélkül, hogy fizetne, erősen korlátozott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top