Aktuális

Pajszerrel esett az óvodának a polgármester

Feszítővassal próbált meg bejutni az érsekkétyi polgármester a falu református óvodájába, hogy onnan kilakoltassa az egyházat.

Erőszakkal, egy feszítővas segítségével akarta kilakoltatni a felvidéki Érsekkéty önkormányzatának tulajdonában álló épületből az Érsekkétyi Református Egyházat Molnár Péter polgármester. Az előzmények egészen 2014-ig nyúlnak vissza, amikor Molnárt a falu élére választották.

Az Új Szó szerint a falu új vezetője, Molnár Péter azért haragszik a református egyházra, mert megválasztása után nem akarták átadni az önkormányzatnak óvodájuk és iskolájuk felügyeleti és üzemeltetési jogát. A polgármester a továbbiakban csak bizonyos feltételekkel adta bérbe az ingatlant az egyháznak, s miután a bérleti szerződések lejártak, Molnár nem akart újat kötni, sőt a képviselőtestület tudta és beleegyezése nélkül kérte a minisztériumtól az önkormányzati óvoda bejegyeztetését.

Mikor erről a testület tudomást szerzett, egyből elutasították és inkább az egyházi óvoda működését támogatták tovább, viszont a polgármester, bár alá kellett volna írnia a meghosszabbított támogatási szerződést, ehelyett széttépte azt, és felszólította az óvodát, hogy hagyják el az ingatlant.

Természetesen az egyház erre nem volt hajlandó, így jött a képbe végső megoldásként a pajszer és az erővágó.

A polgármester önkényes intézkedései, illetve a törvényből eredő kötelességeinek elmulasztása miatt a képviselőtestület feljelentést tesz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top