Aktuális

Önkéntes diákok mentették meg az úszás közben rosszul lett férfit

Úszás közben lett rosszul az 50 éves férfi, akit újraélesztettek, majd helikopterrel szállítottak kórházba.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszadik munkanapján a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonbogláron élesztettek újra ma délután egy 50 éves férfit.

A középkorú férfi úszás közben lett rosszul, a vízből felesége és egy strandoló húzta ki a partra, ahol egy laikus kezdte meg az újraélesztést. Ezután érkeztek meg a strandon szolgáló vöröskeresztes önkéntesek, majd folytatták a mellkaskompressziót a mentők kiérkezéséig, akik stabilizálták a beteg állapotát, és mentőhelikopterrel a siófoki kórházba szállították.

A Magyar Vöröskereszt 2007 óta szervezi meg a Balatoni Elsősegélynyújtó programját, amely során csaknem 34 ezer esetben nyújtottak már segítséget, ebből pedig ez volt a hatodik életmentő beavatkozás.

A legutóbbi esetben a 21 éves Nagy Boglárka (21) és a 16 éves Kokenszky Erik nyújtott segítséget, akik mindketten iskolai nyári szünetben vesznek részt a legnagyobb hazai humanitárius szervezet munkájában.

A szolgálat munkáját a 1359-es adományvonal hívásával, ide küldött SMS-sel vagy az egyszázalékos felajánlásokkal lehet segíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top