Aktuális

A miniszoknyája miatt keresi a szaúdi erkölcsrendőrség

Bátor volt vagy vakmerő az a szaúdi nő, aki miniszoknyában és ujjatlan felsőben merészkedett ki a házból – erősen megosztja a kérdés az arab monarchiában a közvéleményt, ám a rendőrség számára az eset nyilvánvalóan nem kérdéses. Letartóztatási parancsot adtak ki a nő ellen.

Egy szaúdi blogger feltett magáról egy videót Snapchatre, amelyen miniszoknyában és ujjatlan, a hasat szabadon hagyó felsőben sétál egy Rijádtól északra lévő műemlék-erődben. A videó hatalmas port kavart az interneten, voltak, akik a Szaúd-Arábiában élő nőt méltatták a bátorságáért és azért, hogy kiáll a személyes szabadságáért (aki ráadásul nem sokkal öltözött merészebben, mint a nemrég a közel-keleti országba látogatást tett Melania Trump). Mások viszont a büntetését követelték, hiszen az illető megsértette a monarchia törvényeit, meg egyébként is miféle liberális, elfajult világhoz vezethet az efféle viselkedés…

Emberjogi aktivisták véleménye ide, konzervatív kommentelők véleménye oda: a szaúd-arábiai királyi erkölcsrendőrség, az Erény Előmozdításáért és az Erkölcstelenség Megelőzéséért Felelős Bizottság számára egyáltalán nem kérdés, hogy kell kezelni ezt a kis miniszoknyás incidenst. Kevesebb mint 24 órával a videó megjelenése után az erkölcsrendőrség már Twitteren jelezte is, hogy nyomoznak az üggyel kapcsolatban. Az ismert bloggerként dolgozó nő ellen letartóztatási parancsot adtak ki.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top