Plagizálhatott a Corvinus dékánja

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Paprika Zita az Átlátszó Oktatás szerint legalább 75 oldalnyi szöveget emelt át a saját könyvébe Kindler József szaktekintély írásából.
2017. 07. 17. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az Átlátszó Oktatás írta meg, hogy Paprika Zita, a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának dékánja  plagizált. 2002-ben és 2005-ben jelentette meg Döntéselmélet című könyvét, amiben legalább 75 oldal szinte teljesen megegyezik a téma 2010-ben elhunyt szaktekintélye, Kindler József 1991-es Fejezetek a döntéselméletből című könyvével. Paprika Zita a könyv elején tett megjegyzésében hivatkozik arra, hogy a plágium alapjául szolgáló művet ismeri, azt felhasználta. A szövegtörzsben és az átvett ábrák esetén azonban nem jelzi, hogy egész bekezdések, fejezetek származnak Kindler tollából.

 Az Átlátszó Oktatás hivatkozik egy áprilisi egyetemi ellenőrzésre, amelyben az áll: „a tényfeltáró munka alapján megállapítható, hogy Paprika könyvének 84. oldalig tartó részeiben, hol szó szerint, hol átfogalmazva (rövidítve, egyszerűsítve, etc.), de lényegét tekintve szövegazonos a felhasznált irodalomként megjelölt forrással”.

 

 

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus