Aktuális

Nem lesz hűvösebb a metróban

Egyelőre nem is mérlegeli a BKV a hűsítés lehetőségét, a klíma helyett marad a levegőcserélő berendezés.

A rekordmeleg ellenére sem változtat az álláspontján a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt., és utólag sem szereltet légkondicionálókat a felújítás alatt lévő metrószerelvényekbe. Legalábbis a társaság azt közölte a Világgazdasággal, hogy a szerződés ennek a lehetőségéről nem rendelkezik.

A lap szerint a BKV egyelőre nem is mérlegeli, a hűsítés lehetőségét, erről ugyanis nem született döntés. Így viszont klíma helyett marad a levegőcserélő berendezés a 3-as metró vonalán közlekedő kocsikban.

Tarlós István főpolgármester korábban azt mondta, soha nem jutott eszébe, hogy kellene klíma a metróba. “Ha most klíma is lenne, lehet, megkérdeznék, hogy miért nem kap minden felszálló egy csokor virágot is.”

A felújított orosz metrószerelvényeket korábban a Nemzeti Közlekedési Hatóság kivonta a forgalomból, mert folyamatosak voltak a hibák. Előfordult, hogy rossz oldalon nyíltak ki az ajtók, de az is, hogy az utasoknak kézzel kellett felfeszíteniük az ajtókat, hogy ki tudjanak menekülni a kocsiból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top