Aktuális

A rendőrök is meglepődtek az új diplomáciai rendszámokon

Az eddig hat karakter helyett nyolc kerül a diplomáciai rendszámokra, ami teljesen eltér a magyar formátumtól.

Új rendszámokat kaptak a magyarországi diplomáciai testületek autói. Az eddigi hat- helyett nyolckarakteres táblák bevezetését már a tavasszal bejelentették, mégis sikerült meglepni vele a rendszámok regisztrációjával, figyelésével foglalkozó rendszereket, sőt a rendőröket is, ugyanis hivatalos értesítést nem kaptak a változásról – írja a 24.hu.

A váltással megszűnnek az eddig DT-s kék rendszámok, helyettük CD lesz a diplomata autók betűjele, bár a számozás teljesen eltér a magyar formátumtól.

A CD jelzés után a kétszer hármas számcsoport első része az országokat jelöli. A 001-et a Vatikán kapta meg, az Egyesült Államoknak a 020-as jutott, de a sorrendnek nincs jelentősége, csak a diplomáciai kapcsolatfelvétel idejétől függ.

A második számhármas azt mutatja, hogy diplomaták, családtagjaik, a külképviselet technikai személyzete vagy diplomáciai mentességet nem élvező külföldiek használatában van-e az autó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top