Aktuális

Mostantól online BKK-bérlettel is lehet utazni

Elindította a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az online jegy- és bérletvásárlási felületét, amelynek használata viszont annyiban körülményes, hogy a vásárlóknak mindennap be kell majd jelentkezniük.

A BKK közleménye szerint először teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség online, a többi termékkel később bővítik a netes felület kínálatát. Az alkalmazás felületét erre találod.

Mint írják: első lépésként az utasnak egy személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal regisztrálnia kell a honlapon, majd a kiválasztott terméket bankkártyával kell kifizetnie. A bérlet, vagy jegy megjelenítéséhez internetkapcsolattal rendelkező okostelefon szükséges, a webes felületre naponta egyszer az ügyfélnek be kell lépnie, és frissítenie kell azt. Erre azért van szükség – emelik ki – mert a webes felület frissítésével töltődik le az adott napra szóló utazási jogosultság, illetve a csalások megelőzésére szolgáló biztonsági elemek. 

Ellenőrzésnél a BKK az okmány mellett az internetes felületen megjelenő QR kódot fogja ellenőrizni egy készülékkel. Az ellenőrzés szintén online rendszerben történik, vagyis a QR kód illetve az igazolványok beolvasásakor az ellenőrök azonnali visszajelzést kapnak arról, hogy az adott ügyfél rendelkezik-e érvényes utazási jogosultsággal. 

Azokon az autóbuszjáratokon, ahol első ajtós felszállási rend van érvényben, illetve a metróbejáratoknál és a hajójáratokon a mobiltelefonon megjelenő termék felmutatása jogosít az utazás megkezdésére, amely jelzi, hogy az adott termék érvényes-e. A szeptemberig tartó bevezetési időszakban a rendszer működését elemzi a BKK, majd azt a tapasztalatok és a felhasználók véleménye alapján fejleszti tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top