Aktuális

Dzsihádista támadást szimulált, két hónap börtönt kapott

A mai napig nem tudni, miért szimulált dzsihádista támadást egy algériai férfi Spanyolországban, a pamplonai San Fermín-ünnepségek nyitóestéjén. A tömegben pánik tört ki, de egy szabadnapos rendőr hamar lefegyverezte a rémisztgetőt.

Már el is ítélte a bíróság azt az algériai férfit, aki a pamplonai San Fermín-ünnepségek nyitóestéjén dzsihádista támadást szimulált, pánikot okozva ezzel a bikafuttatásra készülő tömegben.

A tűzijátéknál tartott a San Fermín-ünnepség nyitóestéje, amikor valaki két táskát dobott a tömegbe, és elkiáltotta magát: Allahu Akbar! (Allah a leghatalmasabb). A tömeg pánikba esett, ám a közelben volt egy szabadnapos helyi rendőr is a családjával, aki azonnal közbelépett, és ártalmatlanná tette a férfit.

Kiderült, hogy áltámadásról van szó, a táskákban nem volt robbanóanyag, és a férfinál sem találtak fegyvert. Feltartott kezében egy öngyújtó volt, amellyel a detonátort szimulálta.

A férfi beismerő vallomást tett, de az nem derült ki, hogy tettét miért követte el. Az elkövetőt közrend megzavarása miatt 16 hónapra kitiltották Pamplonából. Két hónapos börtönbüntetése 960 eurós pénzbírsággal megváltható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top