Aktuális

Ennyibe kerül bérgyilkost fogadni az interneten

Izgalmas adatokat hoztak nyilvánosságra a dark webről, az internet sötét oldaláról, amelyet főleg illegális tevékenységek szervezésére használnak.

A dark web az internet legsötétebb zuga, ahol rengeteg illegális információ vagy szolgáltatás érhető el. Ez az internetnek ahhoz a területéhez tartozik, amelyet átlagos felhasználóként nem tudunk elérni. Persze ez az internet jelentős részével így van: a szabadon böngészhető, mindenki által ismert oldalak (nagyjából 980 millió weblap) mindössze az interneten elérhető adatok egytizedét adják, körülbelül 19 terabyte-nyi információt.

Hugh Jackman mint hacker a Kardhal című filmben (forrás: InterCom)
Hugh Jackman mint hacker a Kardhal című filmben (forrás: InterCom)

A maradék 7500 terabyte adatban vannak a céges levelezések, nem listázott fórumok, meghívásos oldalak és a deep web más területei. És idetartozik a dark web is, amelyről most érdekes adatokat tettek közzé. 

Ezek alapján már 1 dollárért szerezhetünk egy hamis Facebook-fiókot 15 ismerőssel. Egészségügyi papírokat 50 dollárért, banki adatokat 1000 dollárért vásárolhatunk. De durvább tételek is vannak: egy átlagemberrel 20 ezer dollárért végez az interneten keresett bérgyilkos. Ugyanitt nagyjából 50 ezer szélsőséges terrorista csoport tagjai is kommunikálnak. A portfolio.hu-n lehet további izgalmas adatokat böngészni a dark webről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top