Aktuális

Rossz helyre küldte a 112 a mentőket, meghalt a sérült

A segélyhívó operátora félreértette a település nevét, ezért nem a traktorbaleset helyszínére vonultak ki a mentők és a tűzoltók.

A 112 központi segélyhívó operátorának a hibája miatt a Pest megyei Tóalmás helyett a Nógrád megyei Tolmácsra indultak el a tűzoltók és a mentők július 4-én egy traktorbalesethez – tudta meg a Lánglovagok.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint 9 óra 47 perckor érkezett a bejelentés. A hívást fogadó operátor félreértette a település nevét, így Tolmács került a bejelentésről készült adatlapra. A mentőszolgálattal megosztotta az esetről készült adatlapot, majd telefonon is kapcsolta őket, valamint felvette a kapcsolatot a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és rendőrséggel.

A bejelentőt a Nógrád megyei rendőrség hívta vissza, hogy pontosítsák a helyszínt. Miután kiderült a tévedés, a Pest megyei rendőröket, mentőket és tűzoltókat 10 óra 5 perckor irányították a megfelelő helyszínre.

Az ORFK szerint emberi mulasztás történt, mert az operátor nem nézte meg a bejelentő térképen megjelenő helyzetét, mint ahogy azt tennie kellett volna. Ezért a dolgozót másnap kirúgták.

A rendőrség hozzátette, az időveszteség mindössze néhány percre tehető. A portál viszont sem a katasztrófavédelemtől, sem a mentőszolgálattól nem tudta meg, meg lehetett volna-e menteni a férfit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top