Aktuális

Nem férnek el a kanyarósok az udvarhelyi kórházban

Legalább száz kanyarógyanús beteget regisztráltak az elmúlt hetekben a székelyudvarhelyi kórházban, a páciensek feléről kiderült, hogy valóban kanyaróban szenvednek. Nincs elég ágy, rendőrök vigyázzák a rendet.

Rendőröknek kellett megfékezniük néhány kanyarógyanús beteg hozzátartozóit, akik rátámadtak az orvosokra a székelyudvarhelyi kórházban. Székelyföld legnagyobb egészségügyi intézményében azóta ilyen paprikás a hangulat, hogy az elmúlt hetekben több mint száz kanyarógyanús esetet regisztráltak  a kórházban.

A kórház vezetője szerint az elmúlt időszakban 104 kanyarógyanús beteget utaltak be a kórházba Betfalváról (Beteşti) és Székelyudvarhelyről, mindannyian roma közösségekből származnak. 72 személyt már kiengedtek, 54 betegnél beigazolódott a betegség, de már meggyógyultak. 32 páciens a kórház fertőzőosztályán várja a vizsgálatok eredményeit. A páciensek jelentős része kiskorú, a csecsemőket az édesanyjukkal együtt fektetik be a kórházba.

Az udvarhelyi kórház eddig nem látott helyzettel találta szemben magát. A sok beteg miatt újabb ágyakat kellett elhelyezni a fertőzőosztályon, hat pácienst pedig Csíkszeredába kellett átszállítani.

A kórház vezetősége felkérte a helyi rendőrséget, hogy óránként járőrözzenek a kórház területén, ugyanis a betegek hozzátartozói szidalmazzák az alkalmazottakat, halálosan megfenyegetik őket, ablakokat szedtek ki a helyükről, és köpködnek a kórházban.

A hatóságok szerint csökkenőben van a kanyarós megbetegedések száma Székelyudvarhelyen. 

Főtér.ro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top