Aktuális

Emberére talált a világ legnépszerűbb miniszterelnöke

A kanadai Justin Trudeau egy-két naponta tesz valami olyat, amitől az internetezők egyre jobban beleszeretnek. Most azonban ír kollégája feladta a leckét a lazaságáról ismert politikusnak.

Legutóbb akkor írtunk a kanadai miniszterelnökről, amikor Justin Trudeau a torontói Pride felvonuláson vett részt. A 45 éves politikus akkor a menet élén haladt, a szivárvány színeivel díszített kanadai zászlókkal a kezében. Az éles szemű netezők azt is kiszúrták, hogy Trudeau erre az alkalomra egy szintén szivárványmintás zoknit vett fel, amelyen ráadásul az Eid Mubarak felirat szerepelt, ezzel köszöntötte a ramadán végét ünneplő muszlimokat.

A kanadai miniszterelnök kedves szokása, hogy nyilvános szerepléseire valamilyen vicces vagy fontos üzenetet közvetítő színes zoknit húz, így rajongói már előre várják, hogy mivel rukkol elő legközelebb.

Justin Trudeau még hétfőn utazott Dublinba, hogy köszöntse a frissen megválasztott ír miniszterelnököt, akinek országában a Taoiseach megszólítás jár. Az indiai származású, nyíltan meleg Leo Varadkar többek között Kanada és az EU szabadkereskedelmi megállapodásáról tárgyalt kanadai kollégájával, és láthatóan nem akart lemaradni a lazasági versenyben.

Justin Trudeau zoknija elhalványul Leo Varadkar ír miniszterelnöké mellett (Fotó: Justin Trudeau/Twitter)
Justin Trudeau zoknija elhalványul Leo Varadkar ír miniszterelnöké mellett (Fotó: Justin Trudeau/Twitter)

A találkozóról készült fotókat Justin Trudeau Twitter-csatornáján osztotta meg, a rajongók pedig hamar észrevették, hogy Varadkar szintén színes zokniban vett részt a találkozón. A képet kinagyítva ráadásul az is kiderült, hogy a piros zoknin a kanadai zászlót is díszítő juharlevél, illetve az észak-amerikai ország jellegzetes rendőrei, a Royal Canadian Mounted Police, a “mountie-k” egyik képviselője látható. Külpolitikai szakértőink biztosnak tartják, hogy a kedves gesztusra hasonló válaszlépés érkezik majd Trudeau-tól a közeljövőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top