Aktuális

Kéthónapos kisbabát hagytak a forró autóban, nem tudták megmenteni

Nem tudták megmenteni a rendőrök annak a floridai kisbabának az életét, akit szülei 8 órán keresztül hagytak bezárva az autóban, miközben a szabad levegőn is 40 fok volt.

A mindössze héthetes babát a floridai Mary Esther városában hagyták a kocsiban. A Daily Mail brit napilap értesülései szerint a gyereket az anyja helyezte el a kocsi hátrafelé néző gyerekülésében, a vasárnapi mise után. Ekkor délután 12:45 volt. A helyi rendőröket aznap este 21.30-kor riasztották a család tagjai.

A rendőrök a helyszínre érve megállapították, hogy a kisbaba belehalt a hatalmas hőségbe. A nap folyamán a külső hőmérséklet elérte a 40 fokot is. A család egyik tagja a rendőröknek tett vallomásában elmondta, nem tudott róla, hogy az anya a kocsiban hagyta a gyereket. Az esetet egyelőre vizsgálják, a család nevét nem hozták nyilvánosságra.

A tűző napon álló autóban akár 10-15 fokkal is melegebb lehet, mint a szabad levegőn (Fotó: KidsandCars.org)
A tűző napon álló autóban akár 10-15 fokkal is melegebb lehet, mint a szabad levegőn (Fotó: KidsandCars.org)

Az USA államai közül Floridában történik a második legtöbb ilyen haláleset: 1992 és 2016 között 82 ember halt meg forró autókban. A szomorú statisztika éllovasa egyébként Texas. A KidsandCars.org nevű szervezet weboldalán keresztül igyekszik felhívni a figyelmet az ilyen veszélyekre, emellett támogatják, hogy a Kongresszus szavazza meg az idén június 7-én benyújtott Hot Cars Act of 2017 nevű törvényjavaslatot.

Ha ez megtörténik, az amerikai közlekedési minisztérium kötelezővé fogja tenni, hogy az autókat egy olyan speciális eszközzel szereljék fel, amely riaszt, ha a motor leállítását követően valaki a kocsi hátsó ülésén maradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top