Aktuális

Téves riasztás miatt evakuálták a londoni Heathrow 3-as terminálját

Kisebb káosz alakult ki a londoni Heathrow repülőtér 3-as termináljában, amikor megszólaltak a vészjelzők, és elkezdték evakuálni az embereket. Többen azt hitték, hogy tűz ütött ki, de később közölték, hogy nincs szó ilyesmiről.

A közösségi médiában azonnal megjelentek a posztok és a fotók arról, hogy az utasokat mindenféle különösebb tájékoztatás nélkül, délután fél egy körül evakuálni kezdték a londoni Heathrow repülőtér 3-as termináljában. 

Az első információk szerint tűz ütött ki, később állítólag hivatalosan is tájékoztatták az embereket, hogy nincs szó tűzesetről, és hamarosan visszamehetnek a terminálba – írja az Independent. 

Azóta ugyancsak a közösségi médiában több várakozó is jelezte, hogy már minden visszatért a normális kerékvágásba, a riasztás megszűnt. Ben Smith, a BBC munkatársa Twitterén azt írja, hogy hamis riasztás volt. 

A evakuálás megkezdésekor mindenesetre sokan panaszkodtak arra, hogy nagy volt a felfordulás, mivel az érintett terminál nagy utasforgalmat szolgál ki. Ötvenezer utas fordul meg itt, és 250 repülőgép váltja egymást naponta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top