Aktuális

Helyre tette Hosszú Katinkát a paralimpiai bajnok úszónő

Nem mindenki ért egyet azzal, hogy a világ legjobb úszója nyílt levélben támadja a Nemzetközi Úszó Szövetséget. Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszónak elege van Hosszú Katinkából, amit nem is rejt véka alá.

Néhány napja írt nyílt levelet a Nemzetközi Úszó Szövetségnek (FINA) Hosszú Katinka, amiben összefogásra szólítja fel az úszókat a FINA ellen, mert megváltoztattak néhány szabályt a világkupa-sorozatban.

Pásztory Dóra a wmn.hu-n osztotta meg gondolatait Hosszú Katinkáról, többek között ezt írja:

Tisztelem és becsülöm az eredményeit, és azt az elképesztő munkát, amit beletett.

Itt a hétvége 🙂 Weekend vibe 🙂 #IronNation #IronLady #HWAPO #IronAquatics

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

De elegem van a nyílt levelekből, abból, hogy soha nem láthatok vele élő interjút, lassan már tévés interjút sem, csak nyomtatott sajtóban megjelent cikket, ahol le lehet ellenőrizni a kérdéseket, és többszörösen át lehet írni a válaszokat. Elegem van a pletykákból, amelyek valóságtartalmáról egyszerűen nem lehet fogalmunk, mert nincs, aki feltehetné a kényes kérdéseket szemtől szembe.

Elegem van, hogy összefogásra szólít fel, amikor neki szüksége van rá, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia.

Elegem van abból az elvakult imádatból, ami őt övezi, és amiért nem lehet beszélni az esetleges hibáiról, nem lehet kritizálni még akkor sem, ha azt nem bántó szándékkal teszi az ember, hanem azért, mert valami birizgálja az igazságérzetét.

Nyíltságot szeretnék már, nem levelet. Amúgy meg: hajrá, Katinka!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap