Aktuális

Viszlát, bacik! Kórokozók elleni bevonatot kaptak a HÉV-szerelvények

A tesztek alapján az élelmiszerekben is megtalálható fém-oxid bevonat csaknem 90 százalékkal csökkenti a kórokozók számát a HÉV-szerelvényeken.

A meleg, fülledt, de akár a hűvös őszi-téli időszakban is könnyen elszaporodnak a különböző baktériumok és vírusok. A MÁV-HÉV Zrt. ezért döntött úgy, hogy a hazai fejlesztésű Resysten WhiteTitan nevű védőbevonattal látja el a HÉV-szerelvények utasterét.

A társaság az összes járművén használta a különleges anyagot, amely környezetbarát módon, a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Hatását egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a kórokozók elszaporodását, terjesztését a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon.

A hazai fejlesztésű bevonatrendszer alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fém-oxid, amely megtalálható egyebek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is. 

A tesztek alapján a bevonatrendszer csaknem 90 százalékkal csökkenti a kórokozók számát a HÉV-szerelvényeken.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top