Aktuális

Négy évet kapott az Angliában két gyereket halálra gázoló magyar

A tavaly szilveszteri gázolásban egy 11 és egy 12 éves lány halt meg. A 38 éves magyar állampolgárságú férfi továbbhajtott, és megpróbálta átverni a hatóságokat.

A 38 éves Hegedűs Gábor tavaly szilveszterkor egy Peugeot 807-tel gázolt halálra egy 12 éves lányt és 11 éves unokatestvérét, majd továbbhajtott. Ezután bűntársával megpróbálták félrevezetni a hatóságokat. Ennek ellenére csak négy évet kapott a férfi – írja a hvg.hu

A Csehországból bevándorolt, 12 éves Helina Kotlarovát és a 11 éves Zaneta Krokovát a Manchester-közeli Oldham egyik utcáján gázolta el a férfi. Egyikük a helyszínen, másikuk a kórházban halt meg.

A 30 mérföldes sebességkorlátozás helyett Hegedűs 40 mérfölddel hajtott, jogosítványa nem volt. Fékezett, de legalább 29 mérfölddel haladt, amikor elgázolta a fiatal lányokat. Mégis, a bíróság szerint csak gondatlanul vezetett, nem veszélyesen, mivel a lányok takarásból léptek az útra, és a sofőr csak két másodpercre láthatta őket.

A baleset után azonban cserben hagyta a gyerekeket, mások segítségével megszabadult az autótól, és bejelentette, hogy ellopták. A térfigyelő kamerás felvételek alapján viszont azonosították.

A magyar férfit idehaza korábban rablásért elítélték. Bűntársai is büntetett előéletűek, egyikük például gyilkosságért ült. A bizonyítékok eltüntetésében részt vevő Orsós Dávid és Pető Zoltán, 20, illetve 25 hónapos börtönbüntetést kapott. Kalányos János hamis alibit biztosított, őt 21 hónap börtönre ítélték.

A bíró azt javasolta, hogy büntetésük letöltése után mindegyiküket toloncolják ki az országból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top