Aktuális

Lángolnak a csónakházak Fertőrákoson

A Fertő-Hanság Nemzeti Park több nádfedeles csónakháza is kigyulladt Fertőrákoson, a soproni és a kapuvári hivatásos tűzoltók több vízsugárral kezdték meg az oltást. Összesen 18 ház van veszélyben.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ötös riasztás van érvényben Fertőrákoson, ahol 18 épület van összesen veszélyben, és ezek közül eddig négy nem kapott lángra – írja a Kisalföld.hu

A helyszíni tudósítás szerint számos ház teljesen leégett, és még mindig vannak égő házak is. Rengeteg tűzoltó van a helyszínen, a hivatásos tűzoltók mellett önkéntesek érkeztek Csornáról, Pápáról, Lébényből, Fertőrákosról, Pápáról és több Fertő parti településről az osztrák oldalról.

A pusztító tűz oltását egyelőre nehezíti, hogy nagy a szél. Egy embert a vízből kellett kimenteni, értesülések szerint nem sérült meg.

A lap információi alapján a lángok a nemzeti park egyik cölöpházában csaptak fel, amely éppen felújítás alatt áll. Innen terjedt tovább a tűz egy osztrák tulajdonú házra és az EO-n tulajdonában lévő nádtetős épületre. A tűzoltók küzdenek, de a kiszáradt faszerkezetek pillanatok alatt lángba borulnak a házak nádtetejével együtt.

A cölöpházak ára 30 millió forintról indul, egy szakértő  azonban a házak piaci értékét 70 és 100 millió közöttire becsüli.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top