Aktuális

Azonnal hatállyal bezárják a nyolcadik kerületi Aurórát

Józsefváros hatósága szerdán azonnali hatállyal bezáratja az Auróra utca 9. és 11. alatt bejegyzett Auróra közösségi házakat, az Auróra Kioszkot és az Auróra Kertet. Korábban razziáztak is itt.

Az Auróra utca 9. szám alatt működő Auróra Kertnek az önkormányzat szerint nincs engedélye kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására, ezért zárják be. A rendőrség június 10-én razziázott az Aurórában, akkor harminc rendőr vonult ki, tizenöt embert állítottak elő, csekély mennyiségű kábítószert találtak náluk. Éppen a kender ipari felhasználásáról szóló nyilvános beszélgetést tartottak.

Emberek az Auróra Kertben (fotó: Auróra FB)
Emberek az Auróra Kertben (fotó: Auróra FB)

A kereskedelmi engedély hiánya, illetve a razzia után felmerült kábítószer-birtoklás gyanúja miatt zárják most be a helyet indoklásuk szerint. “A jegyző a nyomozó hatóság kezdeményezésére, egyidejűleg engedve a lakossági nyomásnak, közbiztonsági érdekből a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb 1 év időtartamig a helyet bezáratta” – áll Józsefváros közleményében.

A közösségi teret mintegy 30 rendőr szállta meg, az önkormányzat munkatársaival és a katasztrófavédelemmel közösen érkeztek. A kivonuló rendőrök magas száma és a hatóságok összehangolt fellépése viszont nem spontán intézkedésre utal, ahogy az sem lehet véletlen, hogy pont egy a kender ipari hasznosítását bemutató rendezvényen történt a razzia” – írták az Auróra részéről a június 10-i akció után. 

Az Aurórához tartozó közösségi házban több civil szervezetnek van irodája, köztük a Budapest Pride szervezőinek és az Utcáról Lakásba Egyesületnek. (via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top