Aktuális

Így ünnepli a Pride-ot a világ legnépszerűbb miniszterelnöke

Míg egyes kevésbé szerencsés közép-európai országok vezetői általában kínos viccelődéssel ütik el az LMBTQI-közösség elfogadásával kapcsolatos témákat, addig a felvilágosultabb és nyitottabb kormányfők szívmelengetően pozitív példát mutatnak.

Természetesen a kanadai miniszterelnökről, Justin Trudeau-ról van szó, aki már több alkalommal bizonyította, hogy elkötelezett feminista, hogy nem izomból utasítja el bajba jutott emberek befogadását csak azért, mert másik országból származnak, de azt is, hogy értékeli a tudomány eredményeit, Kanada déli szomszédjának jelenlegi, a környezet védelmével kapcsolatos ámokfutását – vagyis a párizsi klímaegyezményből való kilépést – követően pedig élére állt a klímaváltozás elleni harcnak.

Justin Trudeau példát mutat emberségből és elfogadásból (Fotó: Getty Images
Justin Trudeau példát mutat emberségből és elfogadásból (Fotó: Getty Images

Justin Trudeau a Toronto Pride-on vett részt, sőt, a menet elején haladva csatlakozott hozzá John Tory, Toronto polgármestere és Kathleen Wynne, Ontario kormányzója. A kanadai miniszterelnök egy szivárványos sávokkal kiegészített kanadai zászlót lengetett, illetve az alkalomra egy egészen különleges zoknival is készült.

A torontói rendőrök is szivárványba borultak a jókedvű buli idejére (Fotó: Getty Images)
A torontói rendőrök is szivárványba borultak a jókedvű buli idejére (Fotó: Getty Images)

Trudeau, aki már korábban is mutatkozott nyilvánosan különböző színes zoknikban, ezúttal két legyet ütött egy csapásra: az Eid Mubarak feliratú zoknival ugyanis a ramadán végét ünneplő muszlimoknak is üzent, ugyanis az idei Toronto Pride témája a befogadás volt. A felvonuláson számos kisebbség és például kanadai őslakos aktivisták is részt vettek. Trudeau kapott némi kritikát is a zokni miatt, sokan ugyanis arra hívták fel a kanadai miniszterelnök figyelmét, hogy az LMBTQI-embereket sok iszlám országban elnyomják és üldözik.

A karizmatikus politikus az alábbi fotóval azonban biztos, hogy újabb piros pontokat szerzett: a képen egy Wonder Womannek öltözött kislánnyal pacsizik, aki szintén a Toronto Pride résztvevője volt.

Wonder Woman welcomed the boss to @pridetoronto earlier today #toronto #yyz #prideto #pride2017 #torontopride

A post shared by Adam Scotti (@adamscotti) on

Mivel június a büszkeség hónapja, világszerte most zajlanak a hasonló események. A tíznapos Budapest Pride Fesztivál június 30-án kezdődik, a Budapest Pride Felvonulásra pedig 2017. július 8-án kerül sor, a szervezők ígérete szerint idén végre várhatóan kordonok nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top