Aktuális

Megfogadták Tarlós tanácsát az autósok: nem fizetnek

Van olyan kerület, ahol a felére csökkent a befizetett közlekedési bírságok aránya. Eközben egyre több a szabálytalan autós, mert tudják, hogy csak a kamerák alapján a közterület-felügyelet nem büntethet.

Úgy tűnik, a budapesti autósok hallgattak Tarlós István főpolgármesterre, aki három hónapja nyilvánosan arra buzdította őket, hogy ne fizessék be az önkormányzatok kamerafelvételei alapján kiszabott büntetéseket.

A 24.hu cikke szerint a fővárosban drasztikusan romlott az autósok bírságfizetési morálja. Az V. kerületi közterület-felügyelet arról számolt be, hogy március óta kevesebb mint a felére csökkent a fegyelmezetten fizető autósok aránya. A korábbi 50-55 százalék májusra 23-ra csökkent. És szerintük ennek kifejezetten a kamerák körüli vita az oka.

A nem fizetés mellett több a szabálytalanság is, a belvárosban például kétszer annyi. Az autósok ugyanis arra játszanak, hogy a térfigyelő kamerák alapján nem bünteti meg őket a közterület-felügyelet.

Pintér Sándor belügyminiszter ugyanis korábban úgy foglalt állást: a közterület-felügyeletek kamerák alapján nem róhatnak ki büntetéseket. Ehelyett a rendőrségnél kell eljárást kezdeményezniuk.

A 24.hu azt írja, az év elején hét kerületnek volt saját költségen kiépített kamerarendszere. A belügyminiszteri ajánlás óta egy részük a rendőrségnél kezdeményezi a közigazgatási eljárás lefolytatását, ezzel viszont megnőttek a rendőrség feladatai.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top