Aktuális

Ezzel az idegen nyelvvel lehet szuper munkát kapni

Alapvető elvárás, hogy angolul tudjon az ember, ha állást keres. Most annak is utánanéztek, még milyen idegen nyelv ismerete éri meg igazán.

Általánosságban elmondható, hogy 20-30 százalékkal többet keres az, aki beszél idegen nyelvet, persze csak azokon a munkahelyeken és pozíciókban, ahol az idegennyelv-tudást elvárja a munkáltató. A Pénzcentrum elemzéséből kiderül viszont, hogy nem minden idegen nyelv térül meg. Az angol után elsősorban németül és franciául érdemes tudni, ezekkel a nyelvekkel lehet a legtöbb helyen elhelyezkedni.

Ez is érdekelhet Megnézem

Az olasz, a spanyol, a holland, a lengyel és a cseh állnak a harmadik helyen. Ritkábban keresik az arabot, a hébert és a kínait, viszont ahol ezek ismeretét várják el, ott általában jól meg is fizetik azt, aki beszéli ezeket. Ebbe a kategóriába sorolhatók a skandináv nyelvek is: az a pályakezdő, aki valamelyik skandináv nyelvvel helyezkedik el, átlagosan 350-380 ezer forint közötti bruttó fizetést kap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top