Aktuális

Kijött a rabkórházból és már cellájában ül a Szentendrei úti ámokfutó

Már kiengedték a tököli rabkórházból, most pedig egy budapesti fegyintézet előzetesében ül az a férfi, aki márciusban részegen belevezette autóját a Szentendrei úton egy pirosnál várakozó kocsiba. Két ember halálát okozta ezzel, maga pedig súlyosan megsérült.

Nemrég még az is kétséges volt, hogy a Szentendrei úti ámokfutóként elhíresült O. Á. lábra tud-e állni, mivel a két fiatal halálát okozó férfi a balesetben maga is súlyosan megsérült. A balesetet részegen okozó tettes operáción esett át a Honvédkórházban, ahonnan a tököli rabkórházba került. Itt feküdt, majd mikor elhagyhatta a segédeszközeit, a járókeretet és a mankókat, utána vitték át az egyik budapesti börtönbe. Gyógytornászra azonban még itt is szüksége lesz – írja a Blikk.

Bár O. Á. és a családja is azt szeretnék, ha a férfi ügye folytatását otthon, házi őrizetben várhatná, a lap úgy tudja, hogy a nyomozási bíró ez idáig úgy ítélte meg: esetében tartani kell a szökéstől, elrejtőzéstől.

Korábban beszámoltunk róla, hogy március 18-án a szentendrei úton egy a piros lámpánál szabályosan várakozó autóba rohant bele kocsijával O. Á. Az ifjúsági világbajnok kajakos Janza Richárd és jó barátja, Bálint az ütközés következtében életüket veszítették. A vétkes sofőr nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott tette elkövetése előtt, O. Á. szervezetében valamivel több mint két liter, azaz körülbelül három üveg bornak megfelelő alkoholt mutattak ki a baleset után. Ezért is történhetett meg, hogy a tettes egyáltalán nem fékezett, és óránkénti 130 kilométeres sebességgel csapódott bele a fiatalok autójába.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top