Aktuális

Cukiskodás helyett egészen mást csináltak az úton a koalák – videóval

Komoly nézeteltérés lehetett a két koala között, melyek az autókra fittyet hányva civakodtak egy ausztrál országúton. Egy segítőkész nőnek köszönhetik, hogy egyáltalán élnek még.

Az országúti agresszió különböző megnyilvánulásairól gyakran készülnek videofelvételek, de arra nemigen kerül sor, hogy koalák civakodását rögzítsék. Az ausztrál 9News beszámolója szerint Sharon Brecely olyannak volt szemtanúja, aminek valószínűleg csak kevesen.

A Portlandban autózó nő arra lett figyelmes, hogy az úttesten két koala verekedett. Rájuk dudált, de rá se hederítettek, ezért félreállt a kocsijával, és megpróbálta leterelni az útról az erszényeseket.
Közben viszont újabb megoldandó problémával szembesült: az úton feltűnt egy hatalmas kamion, amely a koalák felé száguldott.

Sharon Brecely attól tartott, hogy a teherautó elüti az állatokat, ezért integetéssel próbált jelezni a sofőrnek. A vezető szerencsére időben észrevette, és az út szélére húzódva kerülte ki a koalákat.

A nőnek viszont még ezután is akadt dolga a rosszcsontokkal, akik nem voltak hajlandóak lemenni az útról. Végül az után mentek vissza az erdőbe, hogy a nő egy törülközővel hajtotta el őket. Ausztráliában nem ritka, hogy koalákat ütnek el az utakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top