Aktuális

Tévedésből afroamerikai kollégáját lőtte meg egy fehér rendőr St. Louisban

Épp egy autótolvaj-bandára csaptak le a rendőrök, amikor a lövés eldördült. A sérült rendőrt már kiengedték a kórházból.

Épp szolgálaton kívül volt az az afroamerikai rendőr, akit fehér kollégája lőtt meg tévedésből St. Louisban.  A 38 éves sérült rendőrt, aki 11 éve szolgál a testületnél, kórházba vitték, majd kezelés után hazaengedték.         

A rendőrök egy lopott autóról kaptak bejelentést, ám a gyanúsítottak rájuk lőttek, és futni kezdtek. A környékben lakó szolgálaton kívüli rendőr a zajt hallva szolgálati fegyverével a tetthelyre sietett. Két rendőr a földre parancsolta, majd megismerte és felszólította, hogy keljen fel és lépjen hozzájuk. Ekkor érkezett a helyszínre egy másik rendőr, aki “feltehetően nem ismerte fel”, és rálőtt – közölte a rendőrség. A 36 éves fehér rendőr több mint nyolc éve szolgált a St. Louis-i rendőrségnél. A rendőrök két gyanúsítottat elfogtak, a harmadik elmenekült. Az ügyben folyik a nyomozás. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top