Aktuális

Óriási bomba miatt kiürítették a közszolgálati egyetem campusát

A Ludovika téri campusnál egy százkilós, világháborús bombát találtak. Kiürítik az épületeket.

Mintegy 100 kilós bombát találtak építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál.  Markovics Annamária, a Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje közölte, hogy a robbanótest beazonosításának idejére kiürítették a többi közt az egyetem kollégiumát, mintegy száz embernek kellett elhagyni az épületet.

Az Üllői utat 200 méteres, az Orczy utat és a Haller utcát pedig 50 méteres szakaszon lezárták a forgalom elől, a Nagyvárad téren nem állnak meg a 3-as metró szerelvényei, a 24-es villamos pedig a Keleti pályaudvartól az Elnök utcáig, a Közvágóhídtól pedig a Balázs Béla utcáig szállít utasokat.

Frissítés: Délután egy órakor közölték a tűzszerészek, hogy a bombát a helyszínen hatástalanítottak. Gyújtószerkezetét kiszerelték és azonnali megsemmisítésre Erdőkertesre szállították, a bombatestet pedig a honvédség központi gyűjtőjébe viszik, vége a környék lezárásának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top