Aktuális

Szökés helyett mentőt hívtak az elájult börtönőrhöz a rabok

Az amerikai Polk megye seriffhelyettese elájult, de a hat fogvatartott ahelyett, hogy megszökött volna, inkább segítséget hívott.

Hamarabb szabadulhat az a hat rab, akik szökés helyett inkább segítettek az elájult seriffhelyettesnek – számolt be a CNN.

Az amerikai Georgia állam Polk megyéjének seriffhelyettese olyan krónikus betegségben szenved, amely miatt érzékeny a hőmérséklet-változásra. Június 12-én egy légkondicionált irodából utazott az elítéltekkel egy meglehetősen forró munkaterületre. A hőség miatt rosszul lett, majd elájult.

Szökés helyett az egyik elítélt a férfi telefonján hívta a 911-et, a másik levette a golyóálló mellényét, hogy jobban lélegezhessen. Felkészültek az újraélesztésre is, de a helyettes légzése nem állt le.

A megyei börtönben a ledolgozott napok általában két napnak számítanak. Három napot ér, ha valaki önként jelentkezik munkára, jó magaviselettel pedig ez négyre nőhet. A hat elítélt a segítségért cserébe a legmagasabb jutalmat kapta.

Még pizzázni is meghívták őket a parkba, a piknikhez a seriffhelyettes családja is csatlakozott némi süteménnyel. A férfi azóta jól van, és újra dolgozhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top