Aktuális

Itt a riasztás: ítéletidő leselkedik ránk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek hajnali előrejelzése szerint heves zivatarok jönnek, széllel, ugyanakkor 25-26 fokos napi középhőmérséklettel. Fülledt, mozgalmas nap lesz ez.

Pénteken már a kora reggeli óráktól lehet számítani zivatarokra. Egy kialakuló zivatarvonal az Észak-Dunántúlon továbbfejlődve halad kelet, délkelet felé. Ezt ráadásul 70-90 kilométer per órás, viharos széllökések tetézhetik, és jó esély van jégesőre is. Délután ismét többfelé valószínű heves zivatar az országban, elsősorban a Dél-Dunántúlon, esetleg a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon tombolhatnak viharos széllel kísért igen heves zivatarok, és öt centisnél nagyobb jég is eshet.

 

Itt a riasztás: ítéletidő leselkedik ránk

 

A hőség miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú, a fővárosban és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet 31-36 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 21-28 fok közé hűl le a levegő. A meteorológiai szolgálat azt írta: pénteken az ország nagy részén 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet (kivéve az északi-északkeleti megyékben), északnyugaton pedig már a 27 fokot is több helyen elérheti.

Vízosztás kezdődik a pályaudvarokon

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyenesen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START.

Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szolnoki, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai, a celldömölki, a tapolcai, a fonyódi és a siófoki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság június 26-ig – illetve amíg az időjárás ezt szükségessé teszi – 10 és 17 óra között osztja.

A cég emellett azt javasolja az utazóknak, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy folyadékkal kezdjék meg útjukat.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top