Aktuális

Halálkamion-per: nem vallottak a vádlottak

Sem az elsőrendű, sem a másodrendű vádlott nem tett vallomást a 71 menekült halálát okozó kamionos embercsempészési ügyben.

Megtagadta a vallomástételt az első- és másodrendű vádlott a 71 menekült halálát okozó parndorfi embercsempészési ügyben a Kecskeméti Törvényszéken zajló büntetőperben. Így a nyomozás során tett nyilatkozataikat, vallomásaikat olvasták fel.

A 71 migráns halálát okozó embercsempészési ügy tárgyalásának második napján az elsőrendű vádlott, egy hazánkban oltalmazotti státusszal tartózkodó afgán férfi mindössze annyit mondott, hogy a vádirat szövegét átolvasta, így tudja, hogy “melyik része felel meg az igazságnak és melyik nem”. Mielőtt azonban bármit is mondana, tette hozzá, szeretné valamennyi vádlotttársa vallomását hallani.

Kihallgatásai során szinte soha nem tett vallomást, mindig panasszal élt, csak néhány személyes információt közölt a hatóságokkal.

A másodrendű vádlott szintén nem tett vallomást a tárgyaláson. Korábbi részletes nyilatkozataiban és vallomásaiban az embercsempészés elkövetését elismerte, az emberölést viszont nem.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top