Aktuális

A muskátlit és a petúniát is vitték a káli tolvajok

Az aknafedelek, kerékpárok, kerti lámpák is vonzották a két káli fiatalembert, de az igénytelen balkonvirágok mindennél jobban.

Egy 19 éves káli fiatalember  2017. május 7-re virradóan egy kompolti ház udvaráról – ahová jogtalanul hatolt be – négy tő muskátlit tulajdonított el. Nem sokkal később a társa, egy 21 éves fiú hat tő muskátlit lopott egy másik falusi portáról. A két tolvaj később már együtt indult virágért, mely alkalmak egyikén a fiatalabb elkövető három cserép vaníliát, míg a másik esetben két cserép petúniát vett magához egy-egy kompolti udvarról, miközben idősebb társa az utcán figyelt, hogy le ne bukjanak. A fiatalabb vádlott ezen közben Kálban is tevékenykedett, ahol öt tő muskátlit húzott ki egy kerti ágyásból.

A tolvajok a két cserép petúnia ellopásakor ugyancsak magukkal vitték a kerti vízóra 40×40 cm-es aknafedelét is, majd ugyanezen éjjelen magukhoz vettek még egy aknafedőt egy másik házból. Ezekkel nem jutottak messzire, mert a hazafelé vezető úton – a közeledő rendőrjárőrt meglátva – a nehéz fémtárgyat az árokba dobták, és otthagyták.

A két fiatalt az ügyészség mindezek mellett kerti solar lámpák és kerékpárok ellopásával is vádolja, összesen kilenc vádpontban sorolva fel az általuk elkövetett, vagyon elleni bűncselekményeket.

Az ügyészség indítványozta, hogy a két elkövetővel szemben a bíróság még az érdemi tárgyalás előtt rendeljen el nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával biztosított házi őrizetet. Az ügyészi indítvánnyal a bíróság egyetértett, így a vádlottak jelenleg már nincsenek abban a helyzetben, hogy folytathassák a lopássorozatot.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az idősebb vádlottal szemben elzárás büntetést, míg a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetést szabjon ki, továbbá mindkettőjük esetében rendeljen el részleges vagyonelkobzást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top