Aktuális

Meghalt egy kincsvadász Új-Mexikóban

Egy héttel ezelőtt tűnt el Új-Mexikóban Paris Wallace, aki kétmillió dollárt érő, ládikába rejtett kincsek nyomába eredt. Az egyébként coloradói lelkész holttestére a Rio Grande nevű folyóban bukkantak rá.

Nem az 52 évesen elhunyt Paris Wallace volt az első coloradói, aki egy rejtélyes kincs keresése közben lelte halálát. Wallace a Sziklás-hegységben indult útnak, hogy egy aranyat és ékszereket rejtő, kétmillió dollárt érő bronzládikára bukkanjon. 

A kincseket egy Forrest Fenn nevű, antikvitással kereskedő milliomos rejtette el még 2010-ben, és a szórakozott Fenn még egy 24 soros versikét is írt (ebben a cikkben megtalálod), amely elmondása szerint elvezetheti a potenciális kincsvadászokat a ládikához – írja a BBC. Az üzletember célja ezzel elvileg az volt, hogy kicsit kimozdítsa az embereket, hogy a felfedezés ígéretével szimbolikus és gyakorlati értelemben is letérítse őket a megszokott ösvényeikről. 

Új-Mexikó
Új-Mexikó

Wallace csak az egyike volt annak a több ezer kalandornak, akik azóta útra keltek, hogy megkeressék Fenn kincseit, és a lelkész az arany ékszerek utáni hajsza második áldozata. Tavaly egy 54 éves férfi halt meg ugyanígy, a keresés közben, ő tutajjal és a kutyájával indult útnak. Ennek a férfinak a tetemét eltűnése után hat hónappal találták meg, az áldozat felesége pedig Fennt okolja a tragédiáért. 

Az elmúlt vasárnap bukkant rá a rendőrség Paris Wallas holttestére is a Rio Grande nevű folyóban, hét mérföldre onnan, ahol a férfi eltűnt. 

Mindez az után történt, hogy a kincs gazdája nemrég üzent a kalandoroknak, hogy ne menjenek túlságosan veszélyes helyekre: “Kérem, ne vállaljanak túl sokat. 80 éves voltam, amikor eldugtam a kincset, és nem volt egy bonyolult feladat. Hamarosan 87 leszek, és ha akarnám, úgy gondolom, hogy vissza tudnék menni, és meg tudnám keresni én is.” 

A halálos kincsvadászat arra sarkallta az új-mexikói rendőrkapitányt, hogy felszólítsa Fennt, vessen véget a játéknak. A milliomos azonban egyelőre még nem döntött a végkimenetelről. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top