Aktuális

Azonosították a brüsszeli főpályaudvaron sikertelenül robbantó merénylőt

A belga hatóságok azonosították azt a 36 éves férfit, aki kedden robbantott a brüsszeli központi pályaudvarnál. Szerencsére senki sem sérült meg, mert mielőtt a további robbanószerkezeteit működésbe hozta volna, a helyszínre vezényelt katonák ártalmatlanították őt. A marokkói származású merénylő meghalt.

A belga belügyminiszter szóvivője megerősítette, hogy tudják, ki volt a támadó, aki kedden este megkísérelt embereket ölni a brüsszeli főpályaudvarnál. A férfi állítólag már nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanakkor terrorista cselekményekkel eddig személyét nem kapcsolták össze. A merénylő nevét egyelőre nem árulták el, csak a kezdőbetűit közölték a médiával – írja a CNN.

Annyit tudni jelenleg az O.Z.-ként idézett férfiről, hogy 36 éves volt és marokkói, Brüsszel – a korábbi terrortámadások miatt – hírhedté vált Molenbeek negyedében lakott.

A szemtanúk szerint az “Allah akbar”-t kiáltó támadó működésbe hozta a bőröndjében lévő bombát, de az nem robbant fel teljesen. Korábbi információk szerint a terrorista robbanóövet is viselt, amit nem tudott magán aktiválni időben, de a jelenleg álláspont szerint mégsem volt robbanóöv a merénylőn – írja a BBC.

A robbantót a helyszínre vezényelt katonák kiiktatták. Eleinte arról szóltak a hírek, hogy a brüsszeli merénylőt csak megsebesítették, később azonban kiderült, hogy a férfi meghalt. 

Szerdán hajnalban a terrorelhárítók átkutatták a Molenbeekben található lakását.

Azonosították a brüsszeli főpályaudvaron sikertelenül robbantó merénylőt

Úgy tudják, hogy a robbantásban szerencsére senki sem sérült meg, állítólag még az alagsor fala sem károsodott, ahol a robbanás történt. A hatóságok a helyszínen találtak egy szemeteszsákot is, amely ugyancsak robbanóanyaggal és szögekkel volt megtöltve, de még időben hatástalanították.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top