Aktuális

Trónok harca-kurzust indít a Harvard

Az igazán elvetemült Trónok harca-rajongók ősztől egyetemi keretek között foglalkozhatnak Westeros világával.

 Mi bizonyítja egy sorozat sikerét a nézőszámon kívül? Az biztos, hogy ha a világ topegyetemeinek egyike kurzust indít a műsor alapján, akkor az a sorozat tudhat valamit! A Trónok harcáról pedig régóta tudjuk, hogy valamit nagyon, de nagyon jól csinál.

 Idén ősszel eljön a Harvard Egyetem Trónok harca-rajongó diákjainak ideje: az egyetem ugyanis “The Real Game of Thrones: From Modern Myths to Medieval Models” (Az igazi Trónok harca: modern mítoszoktól középkori mintákig) címen indít egy vadiúj kurzust, amelyen a sorozat és a középkor összefüggéseit vizsgálják majd.

Trónok harca kurzust indít a Harvard

 

A kurzust Racha Kirakosian némettanár és vallástudomány-professzor, valamint Sean Gilsdorf, a középkori tanulmányok professzora tartják majd. Előbbi elárulta, hogy a kurzus ötletét diákjai adták, mikor középkori szövegek olvasása közben a távolba meredve sóhajtoztak, hogy “ez pont olyan, mint a Trónok harcában!” Kirakosian úgy véli, nem árt rendet tenni a fejekben, és összevetni Westeros fiktív világát a valódi középkorral.

 Harper’s Bazaar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top