Aktuális

Az Iszlám Állam revansot akar a muszlimok elleni gázolásos merényletért

A hétfőn hajnalban az egyik londoni mecsetből kiáramló muszlim tömeg ellen elkövetett merénylet csak arra volt jó, hogy az Iszlám Állam szélsőségesei újbóli terrortámadásokra szólítsák fel híveiket. A radikálisok háborúról beszélnek.

Egy ember meghalt és tízen megsérültek, miután a londoni Finsbury Parknál található mecsetből kifelé igyekvő muszlimok közé hajtott egy férfi. A 47 éves, kisbusszal gázoló  Darren Osborne hétfő éjjeli támadását alig pár óra elteltével egyértelműen a muszlimok ellen elkövetett terrorcselekménynek minősítették. 

Szinte borítékolható volt, hogy erre az Iszlám Állam is fog valamit lépni. Az Independent azt írja, hogy a négygyerekes Osborne tettét követően az Iszlám Állam online mozgolódni kezdett, és felhívta a hívei figyelmét arra, hogy a muszlimok ellen elkövetett gázolásos merényletet nem hagyhatják annyiban, bosszút kell állni.

Az Iszlám Állam revansot akar a muszlimok elleni gázolásos merényletért

A lap egy szakértőt idéz, aki a dzsihádisták üzenetét fordította le: “Ó, muszlimok, fel kell, hogy ébredjetek, a háború most kezdődik a saját utcáitokban, a saját mecseteitek falain kívül. Az öregeitek, a nővéreitek halhattak meg” – áll az egyik szélsőséges felhívásában.

Több közszereplő szerint is a terroristák éppen egy ilyen, keresztény kultúrából jött ember által elkövetett merényletre vártak, így már megvan az ISIS ürügye az Európában elkövetendő további támadásokra. Mohammed Kozbar, a Finsbury parki mecset vezetője azt mondta: “Ezeknek az emberek, ezeknek a szélsőségeseknek éppen az a céljuk, hogy szétválasszák a közösségünket, hogy terjesszék a gyűlöletet, a félelmet, és hogy elválasszanak minket egymástól.” 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top