Aktuális

Ez történik ma, Venus Williams szülinapján

Budapesten szombat reggel 04:42-kor kel fel a Nap, és 20:43-kor nyugszik. Venus Williams szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VI. 17.

Ezen a napon:

1940-ben a Szovjetunió elfoglalja a három balti államot. 1953-ban népfelkelés az NDK-ban. 1970-ben a Watergate-botrány kirobbanása Washingtonban. 1980-ban Venus Williams szülinapja. 2004-ben megjelenik az első, mobiltelefonra írt, “bluetooth”-on keresztül terjedő vírus.

Ez történik ma, Venus Williams szülinapján

A nap mottója:

Van az úgy, hogy az ember azt hiszi, jól csinálja a dolgait az életben. Aztán valaki felnyitja a szemed, és hirtelen rájössz, hogy az egész világod borul, mint akit kiütöttek. Padlót fogsz.

Így jártam anyátokkal című film

Névnap:             

Június tizenhetedike Alida, Laura, Adolf, Alina, Alinka, Bató, Batu, Batus, Folkus, Marcián, Teréz, Terézia, Teri, Terka és Tessza napja.

Június tizenhetedikén született:

Méhes Marietta énekesnő, Venus Williams teniszező, Lio énekesnő

Időjárás:

Felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, többfelé záporral. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Kos jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “ma csak azt kellene felismerned, hogy soha semmi sem marad ugyanolyan. Csak azt kellene észben tartanod, hogy minden elmúlik”.

A többiért olvass tovább itt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top