Megtámadták a kampányoló politikusnőt, elájult

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Eszméletét vesztette Nathalie Kosciusko-Morizet volt miniszter, a legnagyobb francia ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak képviselőjelöltje csütörtökön egy piacon, ahol egy járókelő inzultálta, miközben kampányolt.
Írta: | 2017. 06. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az országosan ismert Nathalie Kosciusko-Morizet választási szórólapot osztogatott a választókörzetében, egy párizsi piacon, amikor egy ötven év körüli férfi elvette tőle a köteg papírt és sértegetések közepette az arcába akarta vágni. A védekezni próbáló volt környezetvédelmi miniszter elvesztette az egyensúlyát, elesett, majd percekre elveszette az eszméletét. A helyszínre érkező mentősöknek köszönhetően magához tért, majd kórházba szállították.

Az inzultálást követően a férfi leszaladt a legközelebbi metrómegállóba, miközben azt kiabálta: „A ti hibátok, hogy Hidalgo most polgármester lehet Párizsban”(Anne Hidalgo, szocialista politikus – a szerk.)

Jean-Baptiste Goulard, a Köztársaságiak egyik önkéntese követte a férfit a metróban, aki a következő megállónál leszállt. Az önkéntes azt mondta, hogy őt is megütötte a férfi, majd ismét elmenekült.

Megtámadták a kampányoló politikusnőt, elájult

Az ügyészség „szándékos erőszak” miatt indított eljárást az ügyben, egyelőre senkit nem vettek őrizetbe. Édouard Philippe miniszterelnök, aki Nathalie Kosciusko-Morizet párttársa, délután meglátogatta a politikust a kórházban.

„Felépülést kívánok Nathalie Kosciusko-Morizet barátomnak. Elítélem ezt a tűrhetetlen erőszakos cselekményt” – írta a kormányfő a Twitteren.

A volt miniszter második helyen jutott be a nemzetgyűlési választások második fordulójába Emmanuel Macron elnök pártja, a Köztársaság lendületben jelöltje, Gilles Le Gendre mellett, aki szintén elítélte a támadást. Anne Hidalgo párizsi polgármester és más politikusok is kifejezték Nathalie Kosciusko-Morizet iránti támogatásukat.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus