Londoni tűzvész: Ezért égett le a Grenfell Tower

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy zárlatos hűtő okozta a tüzet abban a londoni toronyházban, ahol legalább 17-en meghaltak, többeket pedig még mindig eltűntként tartanak számon.
2017. 06. 16. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Egy etióp származású londoni taxisofőr zárlatos hűtője miatt égett le a Grenfell Tower. A 120 lakásos toronyházból nem sikerült mindenkinek időben kimenekülnie, eddig hivatalosan 17 ember halálát erősítették meg a hatóságok. A zárlatos hűtő tulajdonosa, Behailu Kebede nem tudja feldolgozni a tragédiát, magát hibáztatja a történtekért.

Behailu Kebede a toronyház negyedik emeletén élt feleségével és kislányával. A végzetes hajnalon a férfi felébredt a robbanásra, majd a tüzet meglátva egyből riasztotta a szomszédjait, majd családját mentette ki. „Az egész az én hibám, nem tudtam értük tenni semmit” – idézi a Daily Mail a férfit, akit ismerősei szerint az elhunytak szellemei kísértenek.

A Grenfell Tower szerda hajnalban gyulladt ki, a lángok nagyon gyorsan terjedtek az épületben, melynek tizedik emeletéről egy csecsemőt is kidobtak az ablakon, így mentve meg az életét. Hivatalosan 17 ember halt meg a tűzben, 65 embert szállítottak kórházba, több lakó állapota kritikus.

Azt nem lehet pontosan tudni, hogy hányan voltak az épületben a tűzeset idején, és az is valószínű, hogy nem lehet majd mindegyik holttestet azonosítani, mert annyira megégtek.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus